lauantai 30. heinäkuuta 2022

Parisuhde ei ole turva asioiden kohtaamattomuudelta

Ratkaisu elämän ongelmallisuuteen ja kaikenlaiseen vaikeuteen nähdään helposti parisuhteessa joka ratkaisee kaiken, vaikka kaikki tietävät ettei niin käy. Se tuo mukanaan asioita joita ei yksin tarvitse ottaa mitenkään huomioon. Se on kuitenkin alku mahdolliselle kohtaamiselle, jonka juuri parisuhde tarjoaa. 

Parisuhdetta ei voi käyttää paetakseen niitä ongelmia joita itsellä on, koska parisuhde tuo ne ne väistämättä esille. Parisuhdetta et voi todellakaan käyttää paetakseen ongelmia joita juuri parisuhteessa on. Tai voi... Paeta voi aina loputtomasti, kunnes ei enää pääse pakoon. Ongelman pakeneminen kuitenkin lopulta on myrkytystilansa korjaamista juomalla lisää myrkkyä.

Vaihtoehto kohtaamattomuudelle 
on tietenkin kohtaaminen.
 

Nyt. 

Ei huomenna, 
ei myöhemmin,
ei joskus.


Parisuhde on turvasatama vain jos se on paikka jossa on turvassa. Kohdattava asia ei ole joku mennyt, jonka luokse ei enää pääse vaankohdattavana on se asia joka koetaan juuri nyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Matka patsaalle on yhtä olennainen kuin patsas

 Katsoimme Rakkaani kanssa elokuvan Peaceful Warrior joka pohjaan Dan Millmanin samannimiseen kirjaan. Muistin elokuvan henkisemmäksi , ja v...