sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Kuinka löytää se oikea?

Tiesin sä tuut vielä vastaan
Kauniina päivänä tuut
Yhtäkkiä sydän tekee miten sydän haluaa
Rakkaus on hyökyaalto
Nyt se vyöryy rantaan

CMX



Rakkaani kanssa olemme puolivälissä tosi-TV sarjassa Ensitreffit Alttarilla Australiassa. Sarja sisältää 36 osaa, että aika tiukkaa meininkiä tämä. Heh.

Viime kaudella usea lupaava pari oli mukavasti yhdessä siihen asti kunnes oli lopulta valittava muuttavatko yhteen. Ja ei, koska lopulta välimatka koettiin liian pitkäksi. Ja tästä herää kysymys että onko valmis muutamaan omaa elämäänsä? Onko valmis muuttamaan elinympäristöään? Onko valmis muuttamaan elämäänsä? Onko omassa elämässä oikeasti tilaa toiselle ihmiselle vai haluaako säilyttää oman elämänsä ja toinen tulee siihen rinnalle viettämään omaa kuplaelämää? Ja kun nämä kaksi kuplaa, oma elämä ja parisuhde-elämä, väistämättä ajautuvat ristiriitaan, onko valmis siihen että ne sulautuvat yhteen?

Järjestäen kun kuulee vinkumista siitä, että haluaisi löytää sen toisen, muttei mitenkään ei ole lopulta valmis antamaan tilaa elämästään toiselle. Kyse ei ole kompromissista vaan siitä, että antaa toisen elämän sekoittua omaansa. Antaa siitä tulla yhtä ja lakata pakonomaisesti takertumasta johonkin omaan. Narsisti tietenkin vie kaiken pitäen itse kiinni saavutetuista eduista, mutta sinua oikeasti rakastava ei. Hän haluaa että sinä nautit elämästäsi hänen rinnallaan. Hän haluaa että sinulla on oikeasti hauskaa hänen kanssaan.

Kuinka siis löytää se oikea? 

Yksilö saattaa toivoa löytävänsä sen oikean muttei oikeastaan hän ei halua muuttaa mitään elämässään. Tai muuttaa mahdollisiman vähän. Haluaa toisen elämäänsä, muttei halua, että oma elämä oikeastaan muuttuu mitenkään. Hän haluaa toisesta vain yhden jatkeen jo muuten niin omalle elämälle. Kyse kun ei ole hänen elämästään tai sen toisen elämästä vaan yhdestä yhteisestä elämästä. 

Ja voi olla yksilöllä on aito pyyde toisen löytymiselle, muttei hän sitä löydä ja ehkä on vain niin että hän ei vain löydä sitä oikeaa. Olisiko ennekuulumatonta tässä elämässä? Olisiko?

Kysymys ei ole lopulta se, 
missä on se oikea
vaan se, 
oletko sinä se oikea?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Matka patsaalle on yhtä olennainen kuin patsas

 Katsoimme Rakkaani kanssa elokuvan Peaceful Warrior joka pohjaan Dan Millmanin samannimiseen kirjaan. Muistin elokuvan henkisemmäksi , ja v...